• Головна
  • Найкращі осінні рецепти з гарбуза: від супу до десерту
14:00, 7 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Найкращі осінні рецепти з гарбуза: від супу до десерту

Найкращі осінні рецепти з гарбуза: від супу до десерту

Уже зібрано черговий урожай гарбуза, цей овоч зараз можна купити в будь-якому супермаркеті. Гарбуз недорогий продукт, а приготувати з нього можна найрізноманітніші страви - гарніри, перші страви та смачні десерти. Рецептів у мережі безліч, варто звернути увагу на нові, цікаві та прості способи приготування страв із гарбуза.

Страви з гарбуза - найкращі рецепти

Гарбузовий крем-суп

Знадобляться такі інгредієнти:

  • вода - 350мл;
  • м'якоть гарбуза - 700 г;
  • картопля - 3 шт;
  • морква - 2 шт;
  • цибуля ріпчаста 1 шт;
  • часник 1-2 зубчики;
  • олія соняшникова 3 ст.л.;
  • сіль за смаком.

Приготування покроково:

Картоплю, моркву, гарбуз і цибулю очистити, нарізати кубиками. Картоплю відправити в каструлю з киплячою підсоленою водою, гарбуз, моркву, цибулю і дрібно нарізаний часник - на розігріту сковорідку. Овочі тушкувати 10 хвилин, потім додати в каструлю і варити до готовності. Процідити суп, розділивши рідину й овочі. Овочі збити блендером, влити рідину. Під час подачі можна приправити спеціями та вершками.

Гарбуз, запечений із грибами та овочами

Знадобляться такі інгредієнти:

  • гарбуз середнього розміру;
  • картопля - 3-4 шт;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • печериці - 250 г.;
  • сметана - 100 г.;
  • сир;
  • сіль, спеції, трави за смаком.

Покрокове приготування:

Цибулю та гриби нарізати, обсмажити в олії на сковорідці. Картоплю нарізати, відварити в підсоленій воді, воду відокремити, виливши в окрему ємність. У гарбуза зрізати верхівку, частину м'якоті дістати за допомогою ложки. Викласти в утворене заглиблення шарами картоплю, овочі та гриби. Потім у воду, в якій готувалася картопля, додати сметану, трави, спеції і залити рідину в гарбуз з овочами. Відправити в духовку, випікати не менше години за температури 180 градусів. За 10 хвилин до закінчення приготування додати в гарбуз тертий сир і накрити кришечкою.

Десерт із гарбуза з яблуками

Інгредієнти:

  • яблука - 400 г.;
  • гарбуз - 400 г.;
  • цукор за смаком;
  • морозиво - 400 г.

Приготування:

М'якоть гарбуза і яблука нарізати кубиками і запікати в духовці, поки не стануть м'якими. Вийняти з духовки, трохи остудити, перемішати до однорідної маси. Масу викласти в креманку або склянку, засипати цукром або залити медом, зверху покласти шар морозива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепти з гарбуза #що приготувати з гарбуза
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...