Обираючи продукти в магазині, ми сподіваємося купити якісні, без зайвих домішок компоненти, які тішитимуть не тільки приємним смаком, а й хорошим складом. Деякі прості рекомендації допоможуть вам самостійно провести перевірку і визначити, якої якості ви купили той чи інший інгредієнт.
Цей продукт користується популярністю, і його часто можна побачити в нашому як щоденному меню, так і святковому. Тому, знаючи певні хитрощі, ви зможете обрати більш-менш натуральний виріб замість штучного.
На що слід звернути увагу під час вибору вареної ковбаси
Якісний, виготовлений із дотриманням усіх необхідних технологій, продукт має суху оболонку або злегка зволожену.
Її консистенція має бути пружною, а фарш у жодному разі не рожевого кольору.
Якщо при розрізі ви помітили наявність повітряних бульбашок - це вказує на порушення технологічних умов, тобто м'ясо мало велику вологість і його неодноразово розморожували.
Склад на етикетці - часто виробники замість справжнього м'яса нашпиговують продукт різними харчовими добавками - для того, щоб він збільшився в об'ємі та ставав важчим. Серед таких харчових добавок Е1200 - низькокалорійний штучний згущувач, що утримує вологу, та підсолоджувач, завдяки якому виробник може заробити більше. Подібної добавки у вареній ковбасі може бути третина маси.
Ще один спосіб перевірити якість продукту такий: відріжте скибочку ковбаси і стисніть її - якщо при цьому вона сильно деформується, значить, варена ковбаса містить у своєму складі мінімальну кількість м'яса.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію