• Головна
  • Варення запліснявіло: що робити в такому разі
11:03, 6 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Варення запліснявіло: що робити в такому разі

Варення запліснявіло: що робити в такому разі

У кожної господині і не тільки траплялася в житті ситуація, коли варення вкривалося цвіллю, але викидати цілу банку було шкода. Ми розповімо, що можна зробити з таким продуктом.

Варення з цвіллю

Багато хто чув і користуючись порадами зі сторони, просто прибирали плісняву з поверхні варення. Однак це абсолютно неправильно.

Уся річ у тім, що грибкова культура - це не тільки покриття пліснявою поверхні, а й нитки плісняви, які опускаються вглиб продукту, їх не видно.

Продукти життєдіяльності цього грибка можуть спровокувати розлади шлунково-кишкового тракту, нирок, печінки. Крім цього, вони можуть призвести до онкологічних ускладнень і навіть отруєння.

Знаючи про це, багато хто приймає рішення просто прокип'ятити варення. Однак слід знати, ні дуже низька, ні дуже висока температура не здатна вбити грибок у продуктах харчування до кінця. Тому такий продукт краще не вживати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#варення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...