• Головна
  • Не гречка і не сало: дієтолог розповіла, який дешевий український продукт є справжнім суперфудом
15:58, 16 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Не гречка і не сало: дієтолог розповіла, який дешевий український продукт є справжнім суперфудом

Не гречка і не сало: дієтолог розповіла, який дешевий український продукт є справжнім суперфудом

Здоров'я і тривалість життя людини залежить від багатьох факторів, серед яких один з основних – раціон харчування. Тому варто вживати ті продукти, які несуть користь. За словами дієтолога Оксани Скиталінської, справжній суперфуд, доступний кожному українцю, - це звичайна квашена капуста. Вона розповіла, чому її називають їжею довгожителів, пише Today.

Користь квашеної капусти

Оксана Скиталінська сказала, що квашену капусту їдять довгожителі, і недарма. Капуста, як і інші ферментовані продукти, сприятливо впливає на багато біохімічних процесів, покращуючи роботу організму в цілому.

Квашена капуста містить багато молочнокислих бактерій, які у прямому значенні омолоджують кишковий мікробіом (з віком він старіє). Це натуральний і доступний пробіотик, який потрібно вживати.

Крім того, квашена капуста має два види клітковини:

  • розчинна – вона, як сорбент, поглинає все шкідливе в організмі:
  • нерозчинна – клітковина, яка сприяє кращій моториці кишечника і живить корисні бактерії.

Квашена капуста багата на вітамін С, причому в ній він міститься у такій формі, яка миттєво засвоюється організмом.

При споживанні квашеної капусти краще засвоюється білкова їжа (мʼясо, риба, яйця, бобові, гриби).

Крім того, це низькокалорійний та низькоглікемічний продукт, який сприяє синтезу колагену і омолоджує організм зсередини і зовні.

Особливо рекомендується квашена капуста людям, які мають хронічний запальний фон і страждають на такі захворювання:

  • ожиріння;
  • онкозахворювання;
  • аутоімунні хвороби.

Оксана Скиталінська рекомендує робити салат із квашеної капусти, додаючи до неї сік із ягід (наприклад, калини), який сприятиме більшому виділенню ферментів для травлення, і оливкову олію, яка допомагає роботі серцево-судинної системи.

Ви будете здорові: ваш шлунок, кишечник, мозок працюватимуть у рази краще. А якщо ще додасте зелені, то цінність такого салату збільшиться неймовірно! Їж правильно, їжте по-українськи, будьте здорові! – зазначила дієтолог.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суперфуд #квашена капуста
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...