• Головна
  • Як і скільки варити яйця до потрібної консистенції: 4 варіанти і важливі секрети приготування
11:23, 29 лютого

Як і скільки варити яйця до потрібної консистенції: 4 варіанти і важливі секрети приготування

Як і скільки варити яйця до потрібної консистенції: 4 варіанти і важливі секрети приготування

Яйця – популярний і поживний продукт, який вживають як окрему страву або використовують для приготування салатів, супів та багатьох інших страв. Щоб яйця зварилися до потрібної консистенції – круто, некруто, "в мішечок" тощо – потрібно дотримуватися низки правил.

Як правильно варити яйця різними способами

Як зварити яйця некруто

Щоб отримати такі яйця, варити їх можна двома способами - поклавши у холодну або у гарячу воду.

Використовуючи перший варіант, слід дочекатися закипання, після чого зменшити вогонь і варити протягом 2 хвилин (щоб і жовток, і білок залишилися рідкими) або 3 хвилин (щоб жовток залишився рідким, а білок став майже твердим).

Якщо ж покласти яйця в киплячу воду, варити їх потрібно лише 1 хвилину. Потім слід зняти їх з плити, накрити кришкою та зачекати 5 хвилин. Тоді жовток буде рідким, а білок – твердим. При цьому слід враховувати, що яйця перед зануренням у окріп не мають бути холодними.

Як зварити яйця "в мішечок"

Класичні яйця "в мішечок" готуються дуже просто. Для цього потрібно покласти їх в холодну воду, довести до закипання і проварити протягом 4 хвилин.

Також можна покласти яйця в киплячу воду. Тоді потрібно проварити 1 хвилину, зняти з плити і витримати під кришкою 7 хвилин.

Як зварити яйця круто

Що правильно зварити яйця круто, слід покласти їх в холодну воду, довести до закипання, після чого зачекати 1 хвилину і збавити вогонь. Потім проварити ще 7-8 хвилин на малому вогні.

Важливо не перевищити встановлений час, інакше білок вийде гумовим, а жовток вкриється сіруватим нальотом.

Як зварити яйця по-американськи

Цим способом поділився американський шеф-кухар Кенджі Лопес-Альт. Він визначив ідеальний алгоритм варіння яєць.

За його способом, потрібно покласти у киплячу воду яйце, витримати 30 секунд, потім кинути кілька кубиків льоду та знову довести до кипіння. Далі кожні 30 секунд виймати яйця, щоб отримати різну консистенцію (одне яйце варитиметься одну хвилину, друге - три і так далі).

Лайфхаки при варінні яєць:

  • щоб яйця не потріскалися, у потрібно додати сіль (2 столові ложки на 1 літр);
  • не можна класти холодні яйця в окріп;
  • свіжі яйця (до 4 днів) потрібно варити на 2-3 хвилини довше;
  • після варіння слід занурити яйця у холодну воду, щоб їх було легше чистити.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#як зварити яйця #скільки варити яйця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...