• Головна
  • Містять печінкових паразитів і харчуються людськими відходами: нутриціолог назвала 3 небезпечні сорти риби, які не варто вживати
21:47, 29 лютого
Надійне джерело

Містять печінкових паразитів і харчуються людськими відходами: нутриціолог назвала 3 небезпечні сорти риби, які не варто вживати

Містять печінкових паразитів і харчуються людськими відходами: нутриціолог назвала 3 небезпечні сорти риби, які не варто вживати

Риба – унікальний та дуже корисний продукт, який містить омега 3 жири, білки у легко засвоюваній формі, вітаміни та мінерали. Проте від деяких сортів риби шкоди для організму більше, ніж користі. Яку рибу не варто вживати, розповіла нутриціолог Анжеліка Рибко в Instagram.

Яка риба найшкідливіша

Фахівець розповіла, що деякі види риби часто є зараженими опісторхами – паразитами, які здатні вражати печінку людини. Це можливо під час вживання в їжу малосолоної, сушеної, а також недостатньо прожареної або провареної риби. Йдеться про таки види: лин, тарань, сазан, лящ, жерех, червононопірка, піскар, густера.

Друга небезпечна категорія - велика хижа риба. Сюди відносяться таки види, як акула, риба-меч, тунець, макрель, марлін. Шкідливість цієї риби пов'язана з тим, що вони накопичують важкі метали – ртуть і кадмій, що отруюють наш організм.

До речі, омега із цих видів риб також буде не покращувати здоров'я, а навпаки. Обирайте омегу із дрібних видів риб, – додала Анжеліка Рибко.

Небезпеку для нашого здоров'я представляють також ті види риб, які харчуються падаллю та різноманітними відходами. Зокрема, це сом, пангасіус і тилапія.

Вони їдять усе підряд, починаючи від падалі й закінчуючи навіть людськими відходами! Ще не перехотілося їсти таку рибу? – пише нутріціолог.

Яку рибу краще їсти

Експерт радить надавати перевагу дрібним видам морської риби. Це риба, яка вільно плаває в морі і харчується природно.

По-перше, вони не довгожителі, тому вони не встигнуть набрати важкі метали, по-друге, вони не вирощуються в питомниках, - пояснила вона.

Корисними, за словами Анжеліки Рибко, є такі види риби, як кета, оселедець, горбуша, тріска, минтай, хек, скумбрія, мойва, кілька. При цьому краще піддавати продукт ретельній тепловій обробці, а слабосолону - їсти з гострими спеціями, лимоном, часником та ретельно жувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#риба #небезпечна риба
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...