• Головна
  • У чому замочити курятину, щоб прибрати з неї антибіотики: простий та ефективний спосіб
11:22, 27 березня

У чому замочити курятину, щоб прибрати з неї антибіотики: простий та ефективний спосіб

У чому замочити курятину, щоб прибрати з неї антибіотики: простий та ефективний спосіб

Багато хто, купуючи курятину в магазині, сумнівається в її якості. Дійсно, не можна бути впевненими в тому, що продукт не містить антибіотиків, гормонів чи інших шкідливих речовин. Перевірити це в домашніх умовах не вдасться, тому залишається лише покладатися на сумлінність виробника.

Втім, якщо виникають сумніви щодо якості м'яса, можна скористатися способом, який дозволяє прибрати з продукту всі небезпечні сполуки.

Як позбутися антибіотиків у курці

Для того, щоб вивести з курятини "хімію", потрібно перед приготуванням замочити її в спеціальному маринаді. Розчин "витягне" всі шкідливі речовини, і курка стане безпечною для здоров'я, не втративши смакових якостей.

Готується маринад таким способом: додати у воду 3-4 столові ложки солі, або 2-3 столові ложки лимонного соку, або 0,5 чайної ложки лимонної кислоти. У такому розчині слід витримати курятину щонайменше одну годину. Також можна просто замочити птицю у мінеральній воді.

Після цього можна без побоювань готувати страви з курятини. При цьому варто дотримуватися рекомендацій, які підвищать безпечність продукту:

  • видалити з тушки нутрощі, шкіру та жир, оскільки в них найбільше накопичується шкідливих речовин;
  • готуючи з курки бульйон, злити першу воду, в якій варилося м'ясо;
  • запікаючи курку в духовці, помістити її так, щоб жир стікав у піддон і не вбирався назад у м'ясо.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#м'ясо #кість м'яса #прибрати антибіотики з курятини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...