Як смажити на олії без розбризкування жиру: 3 прості способи для збереження чистоти
Під час смаження продуктів дуже часто плита та стіни вкриваються краплями жиру, який розбризкується навколо, та стають брудними. Крім того, наслідком розбризкування олії можуть стати опіки на шкірі. Проте є способи, які допоможуть запобігти цим неприємностям.
Як уникнути розбризкуванню жиру під час смаження
Причиною того, що жир бризкає на всі боки під час приготування страв, є наявність води. Під дією високої температури рідина випаровується, а при контакті з гарячим жиром лопається. У результаті з'являється ризик опіку та забруднення кухні.
Щоб уникнути небажаних наслідків, потрібно використати засоби, які допоможуть видалити зайву вологу.
Сіль
Дуже добре вбирає воду звичайна сіль. Потрібно насипати на сковорідку одну чайну ложку солі, після чого додати олію. Далі розігріти сковороду і смажити. Цей спосіб допоможе уникнути розбризкуванню жиру під час термічної обробки їжі.
Оцет
Ще один засіб, який чудово вбирає вологу, - це оцет. Потрібно просто змастити ним сковороду перед тим, як смажити страви. Для цього слід змочити в оцті ватний диск або паперовий рушник. Тільки після цього слід розігріти сковороду та додати олію.
Підготовка продуктів
Крім того, щоб запобігти неприємним явищам, важливо правильно висушити продукти перед смаженням. Для цього можна використовувати паперовий рушник. Ці кілька простих кроків зменшать ризик відкидання жиру під час приготування страв на олії.