Щоб паски піднялися і були вологими: які два секрети приготування потрібно знати
Великдень у християн східного припадає у 2024 році на 5 травня. Залишається ще достатньо часу, але багато хто вже починає підготовку до одного з найважливіших церковних свят. Зокрема, господині діляться рецептами і секретами приготування смачних пасок.
Що потрібно врахувати, готуючи паски, щоб тісто не осіло і випічка не вийшла сухою, пише ТСН.
Як пекти паски, щоб вони не осіли і були пухкими
На жаль, великодня випічка не завжди вдається такою, як би того хотілося. Нерідко паски погано піднімаються і виходять сухими. Проте достатньо дотримуватися лише двох простих правил, щоб випічка вийшла ідеальною за текстурою.
Перше правило стосується температури інгредієнтів, які використовуються для тіста. А саме, дріжджі та молочні продукти мають бути кімнатної температури. Тому хоча б за дві години до початку приготування їх потрібно витягнути з холодильника. Тоді тісто чудово підніметься.
Також потрібно пам'ятати про правильні умови для активації дріжджів. Незалежно від того, які дріжджі використовуються – сухі чи пресовані – їх слід з'єднувати з невеликою кількістю цукру і теплого молока. При цьому важливо брати саме тепле, а не гаряче молоко, щоб не "вбити" дріжджі.
Друге правило стосується порядку додавання інгредієнтів:
- спочатку слід збити яйця з цукром щонайменше 5 хвилин - маса має вийти легкою, повітряною;
- далі можна додавати сухі інгредієнти;
- в останню чергу додається борошно – воно має бути просіяним і додаватися поступово.
Завдяки цим секретам паска вийде пухкою і збереже всередині вологість.