• Головна
  • Як часто можна їсти яйця на сніданок та який варіант приготування краще обрати: поради тренера
12:00, 18 червня
Надійне джерело

Як часто можна їсти яйця на сніданок та який варіант приготування краще обрати: поради тренера

Як часто можна їсти яйця на сніданок та який варіант приготування краще обрати: поради тренера

Курячі яйця – один з найпопулярніших продуктів на сніданок. Вони не лише смачні, але й корисні для організму завдяки високому вмісту білків, вітамінів та Омега-3 жирних кислот. Але як часто можна їсти яйця та в якому вигляді вони найбільш корисні? На ці питання відповів тренер Юрій Попко на своїй Instagram-сторінці.

Як часто можна їсти яйця

Юрій Попко зазначив, що яйця можна їсти не тільки на сніданок, але й на обід або навіть як перекус. Фактично, він стверджує, що можна їсти яйця "коли хочете і скільки хочете".

Міф про поганий холестерин

Одним з поширених міфів є те, що яйця значно підвищують рівень поганого холестерину. За словами тренера, це не зовсім так. Лише 25% рівня поганого холестерину в організмі залежить від харчування, тоді як решта 75% визначаються загальним станом організму. Тому помірне споживання яєць не вплине негативно на рівень холестерину.

Калорійність яєць

Однак, тим, хто стежить за своєю вагою, варто пам'ятати про калорійність яєць. На 100 г яєць припадає 157 ккал. Це досить калорійний продукт, тому варто враховувати це при складанні раціону.

Як готувати яйця, щоб вони були кориснішими

Найбільш корисними є варені яйця. Під час смаження на тваринному жирі чи олії яйця стають більш калорійними та втрачають частину своїх корисних властивостей.

Так, варені яйця містять приблизно 160 ккал на 100 г. А смажені яйця містять близько 200 ккал на 100 г.

Крім того, під час смаження більшість вітамінів та мінералів губляться, і яйця стають лише джерелом холестерину.

Корисні властивості яєць

Курячі яйця – це надзвичайно поживний продукт, що допомагає надовго вгамувати голод. Вони містять високу концентрацію білків та жирів, необхідних для організму.

Яйця багаті на:

  • вітамін А,
  • фолієву кислоту,
  • вітамін B5,
  • вітамін B12,
  • вітамін B2,
  • фосфор,
  • селен,
  • цинк.

Поживні властивості білка і жовтка

Білок яйця містить багато калорій та не має жиру, що позитивно впливає на кровоносну систему. Жовток містить холін, речовину, яка перешкоджає відкладенню жиру в печінці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#яйця #продукти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Як покращити своє здоров'я. Поради щодо харчування та способу життя. Як позбутися шкідливих звичок. Які продукти корисні та шкідливі для здоров'я. Як упоратися зі стресом.
Оголошення
live comments feed...