Яке буває шампанське?

Шампанське по праву можна вважати самим святковим напоєм – з ним ми зустрічаємо Новий рік, відзначаємо особисті та професійні перемоги. А щоб свято не було зіпсоване, важливо підібрати дійсно якісний напій. Дивно, але при своїй любові до шампанського, українці практично не розбираються в цьому вині. Чим же вони керуються при купівлі спиртного? Переважно, його ціною. У нас прийнято вважати, що чим краще продукт, тим вище його вартість. Однак це не найнадійніший критерій оцінки якості шампанського. Ціна не допоможе зрозуміти, чи влаштує вас смак напою. Тому треба навчитися розбиратися в марках вина – це дозволить знайти в онлайн-каталогах на http://svit-napoiv.ua/ ідеальне шампанське.

Ви знали, що спиртне розрізняється за кількістю сортів винограду, які були використані для його виготовлення? Наприклад, існує вінтажне шампанське. Його назва повідомляє споживачеві, що весь виноград, задіяний для виготовлення алкоголю, був вибраний лише з одного врожаю. Врожайні роки трапляються нечасто, що підвищує вартість напою. Однак сьогодні виробники не часто дотримуються цієї традиції. Вони постачають на ринок невінтажне шампанське в якому змішано одразу кілька сортів винограду. До 40% таких напоїв може становити молоде вино, якому 2-3 роки. Само собою, що ціна на такі марки набагато нижче.

Чи треба споживачам звертати увагу на колір ігристого вина? Зрозуміло, адже він вказує на сорт використаного виробником винограду та додатково повідомляє про технологію виготовлення напою. Наприклад, вина Blanc de blancs  отримують зі світлих ягід шардоне, а Blank de Noirs – з червоних плодів піно менье і піно нуар. А в чому полягає секрет приготування рожевого шампанського? Такий напій отримують або шляхом змішування червоних та білих вин, або ж «добувають» з плодів сорту піно нуар.

Розрізняють шампанське і за змістом цукру. Скільки його може бути в напоях Brut nature, Ultra Brut или Brut Sauvage? В таких дорогих сортах шампанського цукру ви не знайдете, але ж він ніколи сюди не додається. Виробники уникають його використання, так як вважається, що підсолоджувачі здатні приглушати оригінальний смак напою. В сортах Brut, Extra-dry и Dry цукор присутній, але в дуже малих дозах (від 1,5 до 4% в залежності від виду вина). А ось в десертному шампанському цукру може бути до 10%. Це напої Demi-sec и Doux – у них досить насичений смак і яскраво виражена «солодкість».

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
Оцените первым
(0 оценок)
Пока еще никто не оценил
Пока никто не рекомендует
Авторизируйтесь ,
чтобы оценить и порекомендовать
Комментарии