
Чому не варто купувати сіль: перелік причин вас вразить

Нажаль, є погані новини для поціновувачів дуже солоної їжі. Вчені встановили зв'язок між звичкою все підсолювати та ранньою смертю.
Що виявили дослідники
Британьский фонд серця провів дослідження, згідно з яким виявилось, що ті люди, які підсолюють їжу, мають на 28% більше ризик передчасної смерті ніж ті, хто цього не робить.
Зробила свої розрахунки й Школа громадьскої охорони здоров'я у Новому Орлеані. Там виявили, що десь одна людина зі ста, яка підсолює їжу, має всі шанси померти молодою.
Вчені стверджують, що тривалість життя жінок та чоловіків, яким до 50 років та які підсолюють абсолютно все, може скоротитись приблизно на півтора-три роки.
Звичайно, сіль потрібна організму, але її надлишок призводить до поганих наслідків - інсульт або серцевий напад.
Безпечна норма солі на добу
Для початку треба запам'ятати, що дітям до 11 років взагалі заборонено підсолювати їжу. А для дорослих, норма солі на добу - 5 грамів.
Кому заборонена сіль
Є також люди, для яких сіль взагалі під забороною. До них належать ті, у кого є наступні захворювання:
- серцево-судинної системи;
- хвороби нирок;
- порушення роботи підшлункової залози;
- хвороби шлунку та кишківнику;
- ревматизм;
- запальні процеси очей і носа хронічного характеру;
- захворювання шкіри;
- ожиріння.
Читайте також: Ці знаки зодіаку наприкінці липня чекає успіх: настав час насолодитися найкращим.
Яка хитрість дозволить зробити кукурудзу соковитою: секрети кухарів.