
Насправді дуже шкідливий: уся правда про нарізаний хліб

Великим попитом користується нарізаний хліб. Його охоче купують у супермаркетах.
У нього є дуже сильна перевага - він вже нарізаний та не треба витрачати час. На смак цей хліб не відрізняється від звичайного, виграє тільки своєю зручністю. Іноді він ще й дорожче, ніж "цілий". Але у такого хліба дуже багато мінусів, про які не всі здогадуються. Про них - читайте нижче.
Чутливий до цвілі
Таких хліб завжди псуватиметься швидше. Для цвілі, у випадку нарізного хліба, є більша площа ураження. Посилує цей ефект поліетилен, у якому зберігається виріб. Повітря погано проникає у пакет через порушення вентиляції. Потім з'являється кондинсат та хліб починає псуватися.
Цей ефект посилюється, якщо зберігати у холодильнику.
Є ще друга сторона. Якщо витягнути з пакета шматочки хлібу, вони засохнуть ще швидше. В результаті отримуємо таке замкнуте коло. Якщо ви бажаете зберігати такий хліб довше, то зберігайте його у мішечку з полотна.
Як нарізають хліб на продаж
Мало хто замислювався, як цей хліб нарізають на продаж. У цьому процесі використовують ножі, які протирають рослинною олією. І хто його знає, яку саме олію використовують. Але щось підсказує, що ця олія не у всіх випадках буде якісною, так як всі хочуть економити.
Дешеві аналоги використовують для того, щоб кінцевий продукт не здорожчав для клієнта. Також олія допомагає зробити шматочки рівними, щоб вони не липли та не кришилися.
Ножі можуть обробляти й іншими засобами, щоб збільшити термін роботи:
- консерванти;
- етиловий спирт.
Звісно, така обробка дуже шкідлива для людини.
Читайте також: Чи впливає яєчний жовток на рівень холестерину: несподівана відповідь.