Як правильно зберегти продукти, щоб не отруїтися
Українці вже відчули віялові відключення. І в деяких випадках виникло питання стосовно зберігання продуктів у холодильнику. Деякі з них не здатні пережити умови, які відрізняються від рекомендованих для їхнього зберігання.
Як зберегти продукти
Є маленькі хитрощі. Наприклад, заздалегідь заморозьте контейнери з водою. Коли буде вимкнення світла, ви можете дістати їх із морозильної камери і поставити в холодильник.
Залежно від того, на скільки повна ваша морозилка, вона по-різному зберігає продукти. Якщо вона напівпорожня - 24 години. Якщо повна - 48 годин.
Коли температура в холодильнику вище 4 градусів - їжу можна викидати. Не соромтеся перевіряти її термометром. Безпечно можна приготувати тільки ті продукти, температура яких 4 градуси або нижче.
Как хранить продукты
Перевіряти їжу на смак теж не варто. Щойно з'явилися сумніви - краще викинути. Це завжди дешевше, ніж лікуватися.
Можна сміливо викидати продукти, якщо вони пролежали 4 години біля джерела холоду:
- м'ясо;
- риба;
- нарізані фрукти;
- молочка.
Читайте також: Певній категорії ВПО почали відмовляти в наданні фінансової допомоги: що сталось
Попит зростає, а пропозиції немає: які продукти значно зростуть у ціні 2023 року