• Головна
  • Як правильно варити яйця, щоб шкаралупа знімалась з легкістю: перевірені лайфхаки
15:50, 5 грудня 2022 р.

Як правильно варити яйця, щоб шкаралупа знімалась з легкістю: перевірені лайфхаки

Як правильно варити яйця, щоб шкаралупа знімалась з легкістю: перевірені лайфхаки

Величезна кількість страв мають у своєму складі варені яйця. Та й самі вони можуть бути надзвичайно смачним сніданком. Проте, буває доволі неприємно, коли, дотримавшись усіх правил варіння, яйця однаково не виходить добре почистити.

Є декілька причин, чому так може статись.

Чому яйця погано чистяться?

1. Яйця занадто свіжі. Аби яйця добре чистились, їм треба полежати декілька днів. Справа в тому, що між шкаралупою і самим яйцем є повітряна камера, і чим довше лежатиме яйце, тим більшою вона буде. Там під час варіння утворюється пара, яка й допомагає потім чищенню.

2. Холодна вода. Яйця не можна опускати в воду, поки вона не нагрілась. Справа в тому, що шкаралупа, хоч, на перший погляд, і непроникна, проте має велику кількість маленьких пор, через які потрапляє вода і водяна пара . Якщо вода холодна, нагрівання білка буде відбуватися повільно й він почне прилипати до шкаралупи.

3. Гарячі яйця. Яйцям після варіння треба дати охолонути. Можна покласти їх у холодну воду, яку в ідеалі варто замінити декілька разів.

4. Не починайте з гострого кінця. Краще почати з тупого кінця, адже там, під шкаралупою, знаходиться повітряна камера. Так яйце буде чиститись краще, а білок не зніматиметься разом зі шкаралупою.

5. Неправильна температура зберігання яєць. Яйця не можна зберігати при надто низьких температурах. Якщо білок промерзне, то шкаралупа буде відділятися важко.

Як дізнатись вік яйця?

Доволі важливу роль у чищенні яєць грає його вік. Це можна дізнатися доволі простим способом.

Покладіть сире яйце в холодну підсолену воду: зовсім свіже буде лежати на дні, а яйце, якому більше 3-х тижнів вспливе на поверхню.

Як довго варити яйця?

Після того як вода закипіла варто зачекати від 3-х до 15-ьи хвилин, поки яйця зваряться:

  • в мішечок - 3 хвилини;
  • всмятку - 6 хвилин;
  • вкруту - 15 хвилин.

Як правильно варити яйця?

Аби яйця отримались такими, як ви хочете, варто знати декілька простих хитростей.

1. Якщо ви хочете отримати смачніі яйця вкруту, погрузіть їх у теплу воду та дайте закипіти, далі вимкніть плину на декілька хвилин, а потім знову доведіть до кипіння.

2. Свіжі яйця треба варити на декілька хвилин довше, ніж ті, що вже полежали декілька днів.

3. Для кращого чищення можна додати пів ложки соди або 1 ложку солі.

4. Покрутіть сире яйце на столі або потрусіть, так ви збільшите повітряну камеру яйця й воно потім буде легше чиститись.

5. Кладіть яйця у теплу воду, яка покриватиме їх на 1 сантиметр.

6. Якщо в яєць тонка шкарлупа, ви можете зварити їх на пару. Просто покладіть в сито, бажано так, щоб вони не торкались одне одного, та накрийте кришкою.

7. Після того, як яйця зварились, опустіть їх у холодну воду, заздалегідь трохи надколовши шкаралупу. Холодна вода проникне під оболонку й почистити яйця потім буде значно простіше.

8. Після приготування, залиште яйця на 20-15 хвилин у холодній воді.

Як правильно почистити яйця?

Для початку покачайте яйця по столу або розімніть в руках так, щоб шкарлупа почала тріскатись. Так вона значно краще відділиться від білка. Також ви можете чистити яйця у воді. Це теж чудовий спосіб без зусиль зняти з них шкаралупу.

Читайте також: Притягують невдачі та не пускають щастя в дім: 5 речей, яким не місце в новому році

Як правильно використовувати грілку: 6 важливих правил

Освіжувач повітря більше не знадобиться: ТОП-3 засоби, що допоможуть позбутися неприємного запаху

В Україні прогнозують важку зиму: як уникнути переохолодження

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#яйця #варити #готувати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...