
Де краще зберігати яйця: у яких випадках варто відмовитись від холодильника

Більшість українських жінок надає перевагу зберіганню яєць саме у холодильнику, адже це подовжує термін зберігання продукту. Разом із цим варто згадати про кілька причин, через які все ж варто відмовитись від такого способу зберігання даного продукту або хоча б робити це не завжди.
Чи обов'язково зберігати яйця в холодильнику
Майже всі компанії, які виробляють холодильники відводять окремий лоток у ньому для зберігання яєць. Звучить досить логічно, що охолодженим продукт зберігатиметься довше та це знизить ризик розмноження бактерії сальмонели, що здатна спричинити важкі отруєння.
Але попри це, все ж є кілька важливих аргументів проти такого способу зберігання.
Яйця, що зберігають за кімнатної температури, не мають властивості швидко псуватись. Як підтвердження цього факту можна використати те, що в магазинах здебільшого їх зберігають не в холодильниках, а просто на прилавку.
У багатьох рецептах випічки кулінари рекомендують додавати саме ті яйця, які зберігали за кімнатної температури, адже так їх можна легше та якісніше збити, а це вже неабияк впливає на смак та майбутній вигляд ваших смаколиків.
Надто охолоджені яйця мають схильність до конденсації. Це відбувається після перенесення продукту з холодильника в приміщення з кімнатною температурою. Ці дії можуть сприяти розмноженню бактерій на поверхні яєчної шкаралупи.
Яєчна шкаралупа є досить крихкою штукою, тож під впливом різкого перепаду температури яйця можуть швидко тріснути, якщо надто охолоджене яєчко занурити навіть у негарячу воду є ризик, що воно трісне. Це ж саме може трапитися якщо навпаки яйце кімнатної температури різко помістити в холодильник.
Якщо довгий проміжок часу зберігати яйця в холодильнику, їхня шкаралупа може пошкодитися і там можуть почати розвиватись та розмножуватись бактерії. Тож при розбиванні хвороботворні бактерії можуть потрапити в яйце, а з ним і у ваш організм.
Однак, варто зауважити, що навіть за найменшої підозри щодо зараження яєць сальмонельозом їх категорично не можна зберігати без холодильника, бо бактерії можуть поширитись на інші яйця. А ось низька температура точно вб’є інфекцію і врятує вас від важкого отруєння.
Читайте також: Дієтолог застерегла від вживання продуктів, які викликають запальні процеси в організмі: від них потрібно відмовитись
Українських водіїв просять зібрати екстрену валізу: що це таке
Українцям у Польщі повернули щомісячну допомогу в 500 злотих: як отримати