
Картопля проросла: чи можна її їсти насправді

Проросла картопля знайома багатьом. Цей природний процес відбувається, навіть якщо овоч лежить удома. Особливо активізується він у період ближче до весни.
Більшість із нас спокійно прибирають відростки та готують картоплю до вживання, проте чи небезпечний такий овоч - читайте далі.
Відростки на картоплі містять у собі концентрований глікоалкалоїд. Ця речовина здатна чинити токсичний ефект на людину.
Чи можна їсти пророслу картоплю
Овоч, на якому утворилися відростки, їсти можна, але потрібно дотримуватися кількох правил:
- видаліть відростки з вічками (бажано із запасом в 1 см від місця, де проросли)
- якщо картопля м'яка - потрібно викинути
- якщо картопля всередині зеленого кольору - необхідно викинути
Для того, щоб картопля не проростала якомога довше, користуйтеся правилами зберігання овоча:
- зберігайте в папері або тканині
- залишайте в темному місці
- не давайте перемерзати
Читайте також: Як вибрати натуральний сир хорошої якості а не підробку: на що потрібно звернути увагу
"Розслаблятися не варто", фахівець Укргідрометцентру попереджає про можливі морози в березні
Порятунок знайдено: як найпопулярніша спеція на вашій кухні здатна протистояти плісняві та грибку