• Головна
  • Картопля проросла: чи можна її їсти насправді
17:00, 6 лютого 2023 р.
Надійне джерело

Картопля проросла: чи можна її їсти насправді

Картопля проросла: чи можна її їсти насправді

Проросла картопля знайома багатьом. Цей природний процес відбувається, навіть якщо овоч лежить удома. Особливо активізується він у період ближче до весни.

Більшість із нас спокійно прибирають відростки та готують картоплю до вживання, проте чи небезпечний такий овоч - читайте далі.

Відростки на картоплі містять у собі концентрований глікоалкалоїд. Ця речовина здатна чинити токсичний ефект на людину. 

Чи можна їсти пророслу картоплю

Овоч, на якому утворилися відростки, їсти можна, але потрібно дотримуватися кількох правил:

  • видаліть відростки з вічками (бажано із запасом в 1 см від місця, де проросли)
  • якщо картопля м'яка - потрібно викинути
  • якщо картопля всередині зеленого кольору - необхідно викинути

Для того, щоб картопля не проростала якомога довше, користуйтеся правилами зберігання овоча:

  • зберігайте в папері або тканині
  • залишайте в темному місці
  • не давайте перемерзати

Читайте також: Як вибрати натуральний сир хорошої якості а не підробку: на що потрібно звернути увагу

"Розслаблятися не варто", фахівець Укргідрометцентру попереджає про можливі морози в березні

Порятунок знайдено: як найпопулярніша спеція на вашій кухні здатна протистояти плісняві та грибку

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#картопля
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення