
Хліб і яблука: рецепт простої та смачної шарлотки

Дехто вважає, що цей рецепт більше нагадує англійський пудинг. У будь-якому разі, не відмовте собі в задоволенні спробувати смачнючий десерт.
Що потрібно для шарлотки:
- Яблука 7-8 штук;
- Лимон - половина;
- Вершкове масло - 200 г;
- Цукор - 150 г;
- Мелена кориця - 1 ч. ложка;
- Мелений мускатний горіх - половина ч. ложки;
- Ванільний екстракт - половина ч. ложки;
- Білий хліб для тостів - 22 скибочки.
Як приготувати шарлотку
З яблук потрібно зняти шкірку, а м'якоть нарізати дрібними кубиками. Потім теркою зніміть цедру з лимона, щоб вийшло половина чайної ложки, і вичавіть ще дві столові ложки соку.
Розтопіть у каструлі чотири столові ложки вершкового масла. Висипте яблука, цедру, цукор, корицю та мускатний горіх. Додайте лимонний сік і ванільний екстракт.
Готувати потрібно приблизно 50 хвилин на слабкому вогні. Яблука мають стати м'якими.
Прогрійте духовку до 200 градусів. Тим часом виріжте з 6 скибочок хліба м'якоть кружечком. Загальний розмір має якраз заповнити форму для випічки.
З двох боків змастіть хліб вершковим маслом і розкладіть на форму. Решту шматочків поріжте на прямокутники.
- Видаляти кірки чи ні - на ваш розсуд.
Шматочки промастіть вершковим маслом і викладайте внахлест. Викладайте начинку і залишками хліба накривайте верх шарлотки. Випікати 35 хвилин до золотистості.
Читайте також: Жінки з такими іменами завжди будуть заможними: гроші самі до них липнуть