• Головна
  • Приберіть ці продукти з щоденного раціону – вони руйнують ваш імунітет
11:21, 2 березня 2023 р.

Приберіть ці продукти з щоденного раціону – вони руйнують ваш імунітет

Приберіть ці продукти з щоденного раціону – вони руйнують ваш імунітет

Завдяки роботі імунітету, наш організм веде постійну боротьбу з інфекціями, токсичними речовинами, атиповими клітинами, запобігаючи захворюванням. Для забезпечення нормального функціонування імунної системи, перш за все, потрібне повноцінне харчування, багате на вітаміни та мінерали. Але деякі продукти, що нерідко бувають на столах українців щоденно, навпаки, послаблюють наш імунітет.

Про це розповідає RBC ші посиланням на Telegram-канал "Лікар у кишені".

Які продукти зашкоджують імунітету?

Цукор, солодощі

Ці продукти, що так полюбляють багато людей, вважаються головними ворогами імунітету. Крім того, що вони підвищують рівень глюкози в крові, солодкі продукти заважають нормальному засвоєнню вітаміну С, який надходить із фруктів та овочів.

Фастфуд

Страви швидкого приготування, напівфабрикати негативно впливають на систему травлення, навантажують шлунок та кишечник. Тому організму доводиться витрачати енергію не на захист від збудників захворювань, а на «переробку» цієї важкої їжі.

Білий хліб

Такий хліб, що виготовляється з пшеничного борошна тонкого помелу, містить речовини, які знижують рівень Т-лімфоцитів та бета-клітин в організмі. Це негативно впливає на імунітет. Експерти радять вживати краще цільнозерновий, житній або гречаний хліб.

Алкогольні напої

Про шкоду алкоголю, негативний вплив його на мозок, серце, печінку, звісно, відомо всім. Але не всі беруть до уваги, що і на імунітет він впливає погано. Одне з пояснень цього – перевантаження печінки, через що процеси очищення організму від шкідливих речовин порушуються.

Молоко, сир

Ці продукти здатні провокувати надмірне утворення слизу, який накопичується і ускладнює відходження мокротиння. Але варто зазначити, що мова не йде про кисломолочні продукти (кефір, ряжанка, йогурт), які завдяки вмісту корисних лактобактерій підвищують імунітет.

Читайте також: Не ставте яйця в холодильник: чому цей продукт краще зберігати за кімнатної температури

Рафінована та нерафінована олія: якій краще надати перевагу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#продукти #харчування #імунітет
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...