
Знімати пінку з бульйону чи не знімати: шеф-кухар дав остаточну відповідь

Приготування м'ясного бульйону доволі легкий процес, однак завжди постає питання: знімати пінку чи не знімати. У цьому довічному протистоянні поставила крапку відома шеф-кухарка Валя Кучеренко.
Як зробити м'ясний бульйон прозорим
Досвідчені кухарі знайшли спосіб зробити м'ясний бульйон надзвичайно гарним та прозорим. І для цього, як виявляється, зовсім не обов'язково знімати з нього пінку кожні 2 хвилини.
Шеф-кухарка Валя Кучеренко рекомендує покласти м'ясо на кістці не в холодну воду, як робить більшість, а в теплу воду за температури 60°. Визначити точно температуру доволі легко навіть без термометра. Час класти м'ясо, коли на воді з'явились перші бульбашки повітря.
У такому випадку бульйон вийде просто ідеальним.
Читайте також: Цвіль більше не зашкодить вашій ванній кімнаті: дієві поради як позбавитись проблеми