
Перевіряємо курячі яйця на свіжість: найпростіший спосіб, який займе меньше хвилини

12 березня фермерка із США Бріттані Донован у коментарях виданню Aol поділилася простим методом перевірки курячих яєць на свіжість перед їх вживанням.
Найчастіше свіжі фермерські курячі яйця можна тримати в холодильнику до шести тижнів. А ось якщо мова йде про яєчка, куплені в магазині, то їхній термін зберігання в холодильнику зменшується всього до чотирьох тижнів.
Разом із тим американка не радить мити яйця, якщо ви плануєте тривалий час тримати їх у холодильнику. Це пояснюється тим, що в такому випадку змивається захисний шар, а так є загроза потрапляння бактерій усередину оболонки.
Якщо ви не знаєте кінцевого терміну придатності, то експертка дає пораду перевірити продукт на свіжість. Для цього слід скористатись ємністю, наповненою холодною водою. Якщо яйце, яке ви помістите у воду буде свіжим, то воно повністю опуститься на дно.
Якщо ж ви бачите, що яйце зберігатиме вертикальне положення чи почне плавати, то його можна вживати, але термін його споживання вже добігає кінця.
А ось якщо яйце спливає на поверхню, то ви сміливо можете сказати, що продукт несвіжий, і його слід викинути на смітник. Фермерка розповідає, що у старого яйця пори на поверхні шкаралупи починають пропускати занадто багато повітря, а разом із цим і хвороботворних бактерій.