
Соковиті та смачні буряки: готуємо за 15 хвилин

Чи знаєте ви, як приготувати буряк швидко і при цьому зберегти всі вітаміни та мінерали, що містяться в коренеплодах?
Це один з найкорисніших овочів, який використовується в багатьох стравах, але єдиним недоліком буряка є трудомісткий процес попередньої підготовки.
Деталі
Традиційно буряк вариться в каструлі або мультиварці щонайменше одну годину. Дехто намагається запекти його в духовці, але є простіший спосіб.
При запіканні буряка в духовці зберігаються всі поживні речовини, але трохи змінюється смак, що впливає на аромат салатів та інших страв.
Приготування великих, стиглих овочів на сковороді, як відомо, займає 1-1,5 години. Овочі середнього розміру можна приготувати всього за 40 хвилин.
Однак, за наявності мікрохвильової печі, не витрачайте час даремно.
Візьміть рукав для запікання, покладіть буряк і зав'яжіть його.
Для впевненості проткніть кілька дірочок у пакеті зубочисткою і поставте в мікрохвильову піч на 10-20 хвилин, залежно від ваги буряка.
Не забудьте встановити пристрій на максимальну потужність.