• Головна
  • Чому люди в СРСР їли пельмені з оцтом: розкрито секрет незвичайного поєднання
11:45, 18 лютого
Надійне джерело

Чому люди в СРСР їли пельмені з оцтом: розкрито секрет незвичайного поєднання

Чому люди в СРСР їли пельмені з оцтом: розкрито секрет незвичайного поєднання

Важко уявити, що хтось зараз може не знати про таке поєднання смаків як пельмені й оцет. Вони у Радянському Союзі були майже на кожному кроці та вважались чимось на кшталт сучасної шаурми чи іншої вуличної їжі.

Безперечно, люди їли їх і зі сметаною, і з маслом, і з майонезом, але нічого популярнішого ніж оцет не було.

Які позитивні якості має оцет

Оцет, безперечно, має ряд дійсно позитивних якостей. У ньому містяться вітаміни групи B, аскорбінова кислота й пектин. До того ж, він здатен зменшувати апетит, що вберігає людину від переїдання.

Варто зазначити, що оцет також здатен впоратись із мігренню та розладами шлунково-кишкового тракту. А також чудово допомагає при алкогольній інтоксикації. А тому похмілля з ним проходить значно легше.

Негативні якості

Проте оцет не врятує вас від усіх хвороб. Варто пам'ятати, що деяким людям він може бути навіть шкідливим. Це стосується тих, хто має проблеми з нирками й підвищену кислотність шлунка. У таких випадках варто не зловживати оцтом і взагалі обмежити його використання в їжі.

Такі проблеми зі здоров'ям супроводжуються порушенням кислотно-лужного балансу. А оцет, у свою чергу, є надзвичайно сильною кислотою, яка здатна змінити стан організму.

Також оцет не варто вживати, якщо у вас проблеми із зубами. Адже він може псувати тонку емаль.

Чому оцет був настільки популярним

Зараз теж можна зустріти любителів їсти пельмені з такою незвичайною "приправою". Однак у Радянському Союзі це носило масовий характер. Скоріш за все, справа у звичайній економії. У СРСР пляшечка оцту коштувала 24 копійки. У той же час, інші варіанти були трохи дорожчими.

Однак є ще одна популярна версія. Кулінарні книги дореволюційного часу стверджують, що тандем пельменів і оцту був улюбленою їжею селян.

Основною причиною цього вважається той факт, що їжа звичайного населення була доволі жирною, а оцет міг компенсувати це.

Тому його додавали до різноманітних страв. Навіть сало часто подавали на стіл, додавши до нього цибулю й оцет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пельмені #оцет #срср
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...