
Як не зіпсувати відкорковане вино: головні правила зберігання

Скільки часу можна зберігати відкриту пляшку вина.
Щоб продовжити термін зберігання вина, слід врахувати різні чинники.
Багато що залежить від типу вина і корку, яким ви закриваєте пляшку, перед тим як покласти її до холодильника.
Так, для ігристих вин потрібно придбати спеціальний корок, який утримає вуглекислий газ всередині. Біле вино непогано зберігається з гвинтовим корком. А от червоні вина демонструють найкращі якості зберігання у відкритому стані. М’яка аерація потужним танінним винам взагалі не заважає, тож алкогольний напій може стояти відкритим 2-3 доби.
Скільки може стояти відкрита пляшка
Усе залежить від типу вина та наявних у ньому природних консервантів, таких як цукор, таніни, кислотність.
Десертні вина, наприклад, не втратять своїх смакових якостей, навіть якщо пролежать у холодильнику до кількох тижнів. Сухі білі вина з невисокою кислотністю краще випивати протягом доби; у червоних винах містяться таніни, їх можна зберігати у холодильнику, але не більше 2 днів.
Що може статися з вином
Вино перестає бути придатним до споживання і, в принципі, втрачає свої смакові характеристики, внаслідок процесу окислення. Визначити цей стан зовсім нескладно: колір напою темнішає, аромати погіршуються, свіжість зникає, з’являються аромат хересу та оцтові відтінки у ароматі.
Варто зазначити, що чим менше вина у пляшці, тим швидше закінчується термін його придатності. Адже повітря заповнює майже весь об’єм пляшки і окислення відбувається швидше.