• Головна
  • Як не зіпсувати відкорковане вино: головні правила зберігання
17:00, 4 травня 2023 р.
Надійне джерело

Як не зіпсувати відкорковане вино: головні правила зберігання

Скільки часу можна зберігати відкриту пляшку вина.

Скільки часу можна зберігати відкриту пляшку вина.

Щоб продовжити термін зберігання вина, слід врахувати різні чинники.

Багато що залежить від типу вина і корку, яким ви закриваєте пляшку, перед тим як покласти її до холодильника.

Так, для ігристих вин потрібно придбати спеціальний корок, який утримає вуглекислий газ всередині. Біле вино непогано зберігається з гвинтовим корком. А от червоні вина демонструють найкращі якості зберігання у відкритому стані. М’яка аерація потужним танінним винам взагалі не заважає, тож алкогольний напій може стояти відкритим 2-3 доби.

Скільки може стояти відкрита пляшка

Усе залежить від типу вина та наявних у ньому природних консервантів, таких як цукор, таніни, кислотність.

Десертні вина, наприклад, не втратять своїх смакових якостей, навіть якщо пролежать у холодильнику до кількох тижнів. Сухі білі вина з невисокою кислотністю краще випивати протягом доби; у червоних винах містяться таніни, їх можна зберігати у холодильнику, але не більше 2 днів.

Що може статися з вином

Вино перестає бути придатним до споживання і, в принципі, втрачає свої смакові характеристики, внаслідок процесу окислення. Визначити цей стан зовсім нескладно: колір напою темнішає, аромати погіршуються, свіжість зникає, з’являються аромат хересу та оцтові відтінки у ароматі.

Варто зазначити, що чим менше вина у пляшці, тим швидше закінчується термін його придатності. Адже повітря заповнює майже весь об’єм пляшки і окислення відбувається швидше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вино #пляшка #зберігання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...