• Головна
  • Більше шкоди, ніж смаку: експерти розповіли, яке морозиво краще не купувати
08:10, 13 травня 2023 р.
Надійне джерело

Більше шкоди, ніж смаку: експерти розповіли, яке морозиво краще не купувати

Більше шкоди, ніж смаку: експерти розповіли, яке морозиво краще не купувати

З приходом спекотного сезону, усім - і дорослим, і дітям, відразу хочеться поласувати смачним прохолодним морозивом. Проте є деякі види ласощів, які через шкідливий склад краще залишити у холодильнику магазину.

Тож як правильно обирати і якого морозива краще уникати, розповіла в своєму Telegram експертка з харчування Наталія Мазурік.

Як вибирати морозиво з користю для здоров'я

Завжди читайте етикетку морозива, де описаний його склад. Найкраще морозиво – це ДСТУ 4733 . Це означає, що у складі лише молочна сировина.

Дивіться склад продукту. Найкраще, якщо на першому місці стоять молочні інгредієнти, це означає, що їх там найбільше.

Звертайте увагу на інгредієнти. Якщо у складі незбиране молоко - це означає з-під корови, якщо відновлене - означає з порошку.

Вивчайте калорійність продукту. У рядку вуглеводів зазначено кількість цукру, а в рядку жирів іноді згадуються трансжири, що дуже небажано для здоров'я.

Яке морозиво небажано купувати

Якщо на упаковці вказано ДСТУ 4735, то тут молочні жири можуть бути замінені на рослинні (немолочні). Іншими словами, це морозиво, в яке додають пальмову та кокосову олію, тому воно рідке, має менш насичений смак та швидко тане. ДСТУ 4734 - означає, що у складі фруктово-ягідна сировина. Це плодово-ягідне морозиво чи фруктовий лід.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#морозиво #шкідливе морозиво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...