• Головна
  • Як зварити ідеальний рис, який не злипається: правильні пропорції та важливі нюанси
12:00, 7 червня 2023 р.
Надійне джерело

Як зварити ідеальний рис, який не злипається: правильні пропорції та важливі нюанси

Як зварити ідеальний рис, який не злипається: правильні пропорції та важливі нюанси

У ситуаціях, коли потрібно швидко приготувати щось смачне і поживне, нас завжди виручають каші із різноманітних круп, наприклад, із рису. Однак і в такій, на перший погляд, простій справі є свої нюанси, які потрібно враховувати, щоб страва вийшла такою, як треба.

Ідеально зварений рис має бути розсипчастим, добре провареним, не приставати до дна каструлі.

Як правильно варити рис – головні правила

Насамперед треба підготувати рис. Крупу рекомендується промити в холодній воді не менше ніж 5 разів. Це необхідно, щоб очистити рис від можливого сміття, а також видалити крохмаль.

Посуд для варіння рису повинен мати товсте дно, яке буде рівномірно нагріватися на плиті і розподіляти тепло всередині.

Пропорції

Для вимірювання не обов'язково використовувати ваги або мірні ємності. Можна просто брати рис та воду в чіткому співвідношенні. А саме, на 1 порції рису потрібно використати 2,5 порції води.

Наприклад, якщо берете одну склянку рису, то води потрібно дві з половиною склянки. Тоді каша досягне ідеальної консистенції.

Вода: кипляча чи холодна

За правилами, після промивання рис слід залити холодною водою і варити на мінімальному вогні протягом 20 хвилин. Після приготування страва приправляється сіллю. Щоб надати рису пікантного смаку, можна також використовувати для приправки білий мелений перець.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рис #як варити
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...