• Головна
  • Не потрібно ходити до ресторану: рецепт смаженої картоплі з золотистою скоринкою
13:30, 17 червня 2023 р.

Не потрібно ходити до ресторану: рецепт смаженої картоплі з золотистою скоринкою

Не потрібно ходити до ресторану: рецепт смаженої картоплі з золотистою скоринкою

Смажена картопля не є стравою для правильного харчування. Однак, інколи виникає бажання посмакувати нею.

Для того, щоб отримати хрумкість зовні та мʼякість всередині, потрібно вибрати відповідний сорт картоплі.

Для смаження підходить овоч, який має середню кількість крохмалю. Якщо вміст цієї речовини високий, то така картопля більше підходить для приготування пюре. Такий овоч має жовту або червону шкірку.

Як приготувати смажену картоплю

Важливим є позбутися зайвого крохмалю та вологи. Для цього треба картоплю очистити від шкірки, нарізати та помити в холодній воді. Далі паперовими рушниками слід прибрати зайву рідину, розмістивши картоплю на них.

Коли картопля просушиться, потрібно олію добре розігріти. В олії картопля повинна кипіти для отримання хрусткої скоринки та м'якості всередині.

Якщо олія буде погано розігрітою, то скибочки картоплі стануть занадто мʼякими та будуть варитися, а не смажитись.

Додавати спеції потрібно у відповідний час. Найкраще їх додавати в кінці приготування або поки ще картопля гаряча. Якщо солити її на початку смаження, то сіль спровокує проникнення багато олії всередину, і картопля стане мокрою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#смажена картопля #золотиста скоринка #як приготувати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...