• Головна
  • Додасть смаку маринаду для м'яса і овочів: смачне застосування розсілу для оливок
15:30, 18 червня 2023 р.

Додасть смаку маринаду для м'яса і овочів: смачне застосування розсілу для оливок

Фото: freepik

Фото: freepik

Після споживання оливок завжди залишається трохи маринаду, який люди здебільшого виливають, але цього робити не варто. Такий розсіл дуже складно приготувати вдома, але він вирізняється дуже приємним смаком, тож йому можна знайти декілька цікавих застосувань. Він додасть смаку маринаду для м'яса і овочів, а також може додаватись в тісто для хліба.

Варто звернути увагу на те, що споживати можна лише маринад від зелених оливок, а ось в рідині від чорних і червоних маслин міститься глюконат заліза. Це речовина, що допомагає зберігати їхній колір є досить шкідливою для людського організму.

Маринад для м'яса з оливкового розсолу

Оливковий розсіл є чудовим маринадом для курятини, адже м’ясо, замариноване таким чином, виходить досить духмяним та ніжним, а ще таким соковитим, що аж слинка тече. Для цього варто просто залити шматочки курятини оливковим маринадом і залишити в холодильнику на 2-4 години.

Час маринування залежить від віку птиці. Важливо зауважити, що солити м'ясо в такому маринаді не варто. Після цього можете сміливо запікати та смажити як на пательні, так і на вугіллі.

Маринад для цибулі з розсолу оливок

У такому розсолі можна не лише маринувати м'ясо, а й цибулю - тоді вона матиме характерний оливковий присмак. Така цибулька може стати чудовою закускою до м'яса, риби і шашлику.

Для її приготування просто слід залити нарізану кільцями цибулю і залишити в холодильнику на 5-7 днів.

Хліб на оливковому розсолі

Розсіл з-під оливок може стати дуже смачною та незвичною основою для пишного і духмяного хліба. Такий хлібчик довго залишатиметься м’яким і не черствітиме, а ще матиме такий приємний італійський оливковий присмак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#маринаду з оливок #застосування маринаду
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...