• Головна
  • Смак, який неможливо забути: як в СРСР виготовляли легендарний квас
15:00, 23 червня 2023 р.
Надійне джерело

Смак, який неможливо забути: як в СРСР виготовляли легендарний квас

Смак, який неможливо забути: як в СРСР виготовляли легендарний квас

Багато людей досі ностальгують за продуктами, які можна було купити в Радянському Союзі. Хтось сумує за смаком, хтось за ціною, а хтось просто за молодістю. Серед легендарних товарів СРСР важливе місце посідає бочковий квас, який виготовлявся за особливим рецептом.

Як в СРСР виготовляли квас

Квас з жовтої бочки посідає особливе місце в серцях багатьох громадян колишнього СРСР. Він мав свій незвичайний смак і аромат, які, без перебільшення, важко забути.

Цікаво, що квас виготовлявся із доволі простих інгредієнтів: чорного хліба, води та цукру.

Чорний хліб різали на шматочки, потім все заливали водою та додавали до суміші цукор. Після цього напій ставили в діжку й залишали бродити декілька днів. У результаті виходив смачний квас, який чудово охолоджував у спекотні дні літа.

Рецепт за ГОСТом

Жителі СРСР, зазвичай, купували квас, який виготовлявся за стандартом ГОСТ 6082—53. Вимоги його виробництва передбачали використання солодового екстракту, води, цукру і дріжджів.

Усі процеси виготовлення були регламентовані, у тому числі бродіння. Однак у результаті покупці могло насолоджуватись приємним ароматом та смаком охолоджуючого напою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#квас #напій #срср #радянський союз
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...