• Головна
  • Суцільна хімія та нітрати: Комаровський розповів, чи безпечно вживати ранні кавуни
13:00, 11 липня 2023 р.
Надійне джерело

Суцільна хімія та нітрати: Комаровський розповів, чи безпечно вживати ранні кавуни

Суцільна хімія та нітрати: Комаровський розповів, чи безпечно вживати ранні кавуни

Відомий в Україні лікар-педіат Євгеній Комаровський прокоментував народні страшилки щодо величезної кількості нітратів у перших кавунах та розповів, чи дійсно варто утриматись від вживання ягід.

Чи дійсно в ранніх кавунах багато "хімії"

Як зазначив лікар, історії про вражаючу кількість нітратів і "хімії" загалом у перших кавунах - це ні що інше, як міф.

Існує багато страшилок про ранні кавуни. Вічно нас лякають якимись нітратами, яких там величезна кількість. І це просто жахливо загрожує нашому життю. Повинен сказати, це очевидно, що вирощування кавунів не надто відрізняється від вирощування огірків, помідорів, кабачків, – сказав Комаровський.

За його словами, концентрація нітратів навіть висока насправді не шкодить здоров'ю людини. При чому, не важливо, що саме це за речовини: безбарвні солі, ефіри азотистої кислоти, хімічні речовини, які використовують переважно для добрив у с/г господарстві та при виробництві тощо.

Чомусь нас не лякають ранні огірки, помідори, кабачки, а от кавунів усі бояться. ... І ще що важливо знати: нітрати здебільшого локалізуються в шкірці кавуна У м'якоті їх практично немає А небезпечні сполуки утворюються з нітратів при нагріванні за високої температури Якщо ви не збираєтеся смажити кавун, нема чого хвилюватися, — зазначив медик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кавуни #хімія #нітрати #комаровський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Як покращити своє здоров'я. Поради щодо харчування та способу життя. Як позбутися шкідливих звичок. Які продукти корисні та шкідливі для здоров'я. Як упоратися зі стресом.
Оголошення
15:09, 7 травня
live comments feed...