• Головна
  • В яку воду потрібно закидати гречку перед варінням: секрети смачної та корисної страви
09:30, 31 липня 2023 р.

В яку воду потрібно закидати гречку перед варінням: секрети смачної та корисної страви

В яку воду потрібно закидати гречку перед варінням: секрети смачної та корисної страви

Гречка – "королева круп", переваги якої не тільки у великій кількості корисних властивостей, а й у простоті приготування. Зварити гречку і справді дуже легко, з цим впорається навіть дитина. Проте, щоб страва вийшла дійсно апетитною і смачною, треба врахувати декілька нюансів.

Чимале значення має те, у воді якої температури потрібно варити гречку. У різних господинь щодо цього різна думка. Але якщо ви хочете отримати ідеальну розсипчасту кашу, а не "розмазню", слід дотримуватись важливого правила.

Холодну, гарячу чи окріп – яку воду брати для гречки

Якщо готувати гречку в холодній воді, то ядра під час поступового нагріву будуть розкисати, через що каша вийде в'язкою. Тому такий спосіб не є правильним, хоча дехто може полюбляти саме таку консистенцію.

Для отримання розсипчастої каші потрібно додавати крупу в воду після того, як вона закипить. Якщо гречку закинути в окріп, вона не буде розкисати. Висипавши крупу у воду, слід зменшити вогонь до мінімуму. Також каструлю потрібно накрити кришкою, оскільки крупа не повинна вирувати під час варки.

Водночас рекомендується попередньо замочувати гречку – тільки в холодній воді. Завдяки замочуванню крупа звариться набагато швидше.

Також не забувайте правильне співвідношення гречки і води — 1:2,5.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#гречка #як варити гречку
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...