• Головна
  • Як приготувати ідеальні макарони, які не злипаються: уникайте цих 3-х поширених помилок
14:30, 2 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Як приготувати ідеальні макарони, які не злипаються: уникайте цих 3-х поширених помилок

Як приготувати ідеальні макарони, які не злипаються: уникайте цих 3-х поширених помилок

Макарони – продукт, присутній в щоденному раціоні більшості людей. Це смачна та поживна страва, доволі проста в приготуванні. Проте не завжди макарони виходять ідеальними. Щоб вони не злипались і не перетворювались на кашу, слід дотримуватись певних правил, повідомляє РБК-Україна.

Про поширені помилки при приготуванні макаронів, яких припускаються люди по всьому світу, розповів італійський експерт Пері Іглтон. Він назвав топ-3 "катастрофічні" помилки.

Використовувати недостатню кількість води

Найчастішою помилкою, якої припускаються під час приготування макаронів, фахівець називає використання недостатньої кількості води для варіння. Він пояснив, чому це має доволі негативні наслідки.

Річ у тім, що крохмаль з макаронів розчиняється у воді, і, якщо співвідношення води і макаронів занадто низьке, вони починають злипатися і перетворюються на липку масу.

Пері Іглтон наголошує, що правильне співвідношення – 0,5-1 л води на кожні 80-100 г макаронів. Крім того, слід використовувати велику каструлю з високими стінками, щоб після закипання вода не переливалась через край.

Класти макарони до закипання води

Друга поширена помилка - додавати макарони в каструлю до того, як закипить вода. Через це вони почнуть склеюватися, оскільки у воді, що не закипіла, молекули рухаються недостатньо швидко, а крохмаль уже починає виділятися.

Забувати перемішувати

Якщо регулярно не перемішувати макарони, що варяться, вони також почнуть злипатися та прилипати до дна каструлі. Причина полягає в тому, що через це крохмаль у воді розподіляється нерівномірно.

За словами експерта, якщо уникнути зазначених помилок під час приготування, це підвищить якість страви.

Які макарони краще обрати

Найкращий варіант – макарони з твердих сортів пшениці. Хоча вони дорожчі, ніж звичайні макарони, проте перевага їх незаперечна.

Плюси твердосортних макаронів:

  • низький глікемічний індекс;
  • високий вміст корисних вітамінів та мікроелементів;
  • тривале відчуття ситості;
  • довше постачання організму енергії;
  • виведення токсинів з організму.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#спосіб приготування #макарони #їжа
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...