• Головна
  • Ніколи не їжте її: названо найшкідливішу картоплю
16:00, 5 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Ніколи не їжте її: названо найшкідливішу картоплю

Ніколи не їжте її: названо найшкідливішу картоплю

Коли обмаль часу, а обід або вечерю необхідно готувати для всіє родини, то на думку відразу спадає картопля. Як правило картопля завжди є на кухні, її можна, відварити, посмажити, стушкувати або просто зробити пюре. Але є картопля, яку ні в якому разі не можна вживати.

Яка картопля є найшкідливішою

Оглядати овоч необхідно дуже ретельно. Найбільш небезпечним є вживання пророщеної картоплі. Небезпека криється в тому, що такі плоди містять дуже багато отруйного соланіну. Соланін має шкідливий вплив на організм людини.

Особливо небезпечна є зелена пророщена картопля – її необхідно одразу викидати.

Паростки на картоплі

Пророщена картопля – це досить поширене явище. Паростки проростають за умов неправильного зберігання. Появі паростків сприяють:

  • надлишкова волога;
  • занадто тепла температура в приміщенні.

Де найбільше накопичується соланін

Невеликий вміст соланіну може бути навіть якщо картопля ще не має паростків, але на ній присутні чорні цятки, а шкірка дуже груба. Тому варто ретельно очищати картоплю і не боятись зрізати більше кожури.

Продукти які здатні нейтралізувати соланін:

  • сметана;
  • часник;
  • капуста;
  • буряк;
  • спеції;
  • зелень.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#картопля #їжа #соланін #здоров'я
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...