• Головна
  • Стають небезпечними для здоров'я: 4 продукти, які категорично не можна зберігати в холодильнику
14:19, 15 лютого
Надійне джерело

Стають небезпечними для здоров'я: 4 продукти, які категорично не можна зберігати в холодильнику

Стають небезпечними для здоров'я: 4 продукти, які категорично не можна зберігати в холодильнику

Багато продуктів харчування потрібно зберігати в умовах низької температури, для чого ідеально підходить холодильник. Але є й такі, які в жодному разі не можна зберігати в холодильнику, оскільки вони стають токсичними після охолодження.

Що це за продукти, розповіла фахівчиня зі здоров’я кишківника Дімпл Джангда.

Часник

Ніколи не купуйте очищений часник і не зберігайте його в холодильнику, тому що він дуже швидко починає вражатися пліснявою, а часникова пліснява фактично пов’язана з раком, – попереджує експертка.

Річ у тім, що цибулини часнику мають низьку кислотність, що робить їх схильними до розмноження бактерії Clostridium botulinum - збудника ботулізму. Тому Джангда радить купувати свіжий часник зі шкіркою і очищати його безпосередньо перед приготуванням.

Цибуля

Джангда пояснила, що залишати половину цибулини в холодильнику може бути небезпечно. Під впливом низьких температур крохмаль в овочі перетворюється на цукор, тому на ньому швидко збираються всі шкідливі бактерії з довкілля та утворюється цвіль.

Імбир

Цей продукт також схильний до цвілі, як часник і цибуля.

Коли ви поміщаєте його в холодильник, на ньому дуже швидко починає утворюватися пліснява, і це пов’язано з нирковою та печінковою недостатністю, – зазначила фахвчиня.

Рис

Швидко вражається цвіллю і рис, тому зберігати його в холодильнику можна не довше доби.

Крім того, як попереджають фахівці Національної служби охорони здоров’я Великої Британії, сирий рис може містити спори Bacillus cereus, через які виникає харчове отруєння. Причому спори здатні вижити навіть під час приготування рису.

Щоб уникнути отруєння, рекомендується:

  • подавати рис одразу після його приготування;
  • після приготування якомога швидше охолоджувати рис (бажано протягом години);
  • зберігати рис у холодильнику не більше 24 годин;
  • під час розігрівання рису перевіряти, щоб він був рівномірно гарячим;
  • не розігрівати рис більше одного разу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#не можна заморажувати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...