Що їсти, щоб схуднути: 5 смачних страв, які насичують, дають енергію та позбавляють від зайвої ваги
За словами дієтологів, для того, щоб схуднути, потрібно харчуватися збалансовано і створити дефіцит калорій. Раціон має забезпечувати повним набором поживних інгредієнтів та дарувати відчуття ситості за умови споживання мінімуму калорій.
Які смачні низькокалорійні страви можна споживати щодня, щоб скинути зайві кілограми, повідомляє видання SheFinds.
Куряча грудка з печеними овочами
Смажена на грилі куряча грудка - це нежирне і смачне джерело білка, який сприяє відчуттю ситості та забезпечує підтримку м’язів, що важливо для здорового метаболізму під час схуднення. Додавання овочів, приміром солодкого перцю та цукіні, доповнює страву клітковиною, вітамінами і мінералами, тим самим даючи організму поживні речовини без зайвих калорій.
Грецький йогурт із ягодами та насінням льону
Завдяки високому вмісту білка йогурт допомагає довше почуватися ситим та одночасно зміцнювати м'язи. Додавання ягід робить страву багатою на вітаміни, мінерали та антиоксиданти за відсутності зайвих калорій. Насіння льону містить корисні для серця жирні кислоти омега-3 і клітковину, яка надовго стримує відчуття голоду.
Омлет зі шпинатом і грибами
Це також чудовий варіант щоденної страви для схуднення. Яйця забезпечують ситість до наступного прийому їжі, а шпинат і гриби за мінімуму калорій постачають необхідні вітаміни та мінеральні речовини. Така комбінація є ідеальною для тих, хто хоче схуднути, адже вона одночасно дозволяє підтримувати м'язи і нормалізувати в організмі рівень заліза і вітаміну D.
Сир з ананасом і насінням чіа
Сир — чудове джерело білка, він допомагає зберегти відчуття ситості та бадьорості протягом кількох годин. У комбінації з ананасом і насінням чіа страва стає багатою на вітаміни і клітковину, при цьому не навантажуючи організм зайвими калоріями. Крім того, чіа багаті на корисні жири, сприяють гарному травленню. Ця проста страва - ідеальний вибір, коли у вас мало часу, але все одно хочеться чогось смачного та поживного.
Суп із сочевиці
Сочевиця містить рослинний білок і клітковину, завдяки чому допомагає вгамовувати голод. Крім того, клітковина сприяє травленню і стабілізує рівень цукру в крові, запобігаючи енергетичному дисбалансу і зменшуючи тягу щось з'їсти між основними прийомами їжі. Суп із сочевиці з додаванням цибулі, селери, моркви – здорова і ситна страва, багата на поживні речовини за мінімуму калорій.