• Головна
  • Чайний наліт: що це таке, та чим небезпечний вчорашній чай
16:00, 30 серпня 2022 р.
Надійне джерело

Чайний наліт: що це таке, та чим небезпечний вчорашній чай

Чайний наліт: що це таке, та чим небезпечний вчорашній чай

Майже в кожного бувало таке, що вранці на столі залишається чай. Допиваємо його вже після роботи або наступного ранку, просто заливши окропом.

Насправді, це не дуже корисно. Навіть може бути шкідливим для вашого організму. У чаї згодом накопичуються сполуки, які негативно впливають на ваш шлунок. Нюанси вживання чаю читайте нижче.

Заварювати чай декілька разів

Перша заварка витягує с чайного листя майже 70% корисних елементів. І з кожною заваркою їх стає все менше. Але збілшується кількість шкідливих речовин. Чим менше корисного - тим більше небезпечних домішок.

Чайний наліт

Наліт на чашці утворюється від впливу кисневого середовища. Також він може проявитись майже одразу після приготування. Якщо побачили його - краще не пийте такий чай, а зробіть собі новий.

Наліт формують патогенні бактерії, через які ви не отримаєте корисних речовин. Вони тільки дратують злизову оболонку вашого шлунку та сприяють бродінню.

Вчорашній чай

У заварці є ефірні олії та поліфеноли, які з часом тільки окислюються. В них руйнуються всі вітаміни та амінокислоти. З часом у такому чаї стає дуже багато кофеїну, який викличе тільки надмірне збудження та підвищенний тиск.

Читайте також: Секрети зберігання огірків: лежатимуть місяць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#чай #поради
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення