• Головна
  • Ніколи не злипнуться: як правильно варити макарони
13:25, 27 жовтня 2022 р.
Надійне джерело

Ніколи не злипнуться: як правильно варити макарони

Ніколи не злипнуться: як правильно варити макарони

Макарони – один із основних продуктів у раціоні українців. Незважаючи на досить просте приготування, у багатьох макаронні вироби злипаються.

У чому головна помилка приготування та як правильно варити макарони читайте далі.

Головна помилка

Олія – не допоможе. Багато хто думає, що додане при варінні макаронів у воду масло - допоможе виробам не злипнутися. Це не так. Олія підніметься на поверхню води і не допоможе.

Правильне приготування

При приготуванні важливо враховувати пропорції: 1000 мл води/100 г макаронів/10 г солі.

Також пара правил:

  • варіть макарони на 3 хвилини менше, ніж написано на упаковці, якщо додаєте якийсь соус
  • варіть у великій каструлі на великому вогні
  • використовуйте макарони з твердих сортів

Чим заправляти макарони

  • щоб макарони не злипалися - охолодіть блюдо і додайте трохи соняшникової чи оливкової олії
  • щоб додати виробам ніжний смак - додайте шматочок вершкового масла|мастила|

Читайте також: Простий рецепт вечері на випадок, коли немає світла

Певній категорії ВПО почали відмовляти в наданні фінансової допомоги: що сталось

Може врятувати ваші гроші: корисні номери популярних українських банків

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#макарони
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...