
Простий рецепт смачного домашнього майонезу від відомого шеф-кухаря

Майонез - один з найпопулярніших соусів в Україні. І хоч зараз є величезна кількість видів цього французького продукту, ніщо не зможе зрівнятися з його домашнім варіантом.
Свій рецепт приготування майонезу розповів відомий український шеф-кухар і блогер Євген Клопотенко. За його словами, соус, приготований вдома з натуральних продуктів, виходить набагато смачнішим і кориснішим, а до того ж, дешевше коштує й не займає багато часу.
Інгредієнти:
- жовток - 2 шт.;
- олія - 125-150 мл;
- гірчиця - 10 г;
- лимонний сік - 1 ст. л.;
- дрібка солі.
Спосіб приготування
1. Візьміть яйця й відділіть жовтки від білків.
2. У глибоку ємність покладіть жовтки, додайте гірчицю.
3. Взбийте інгредієнти вінчиком.
4. Додайте в посудину лимонний сік і сіль.
5. Взбивайте отриману речовину до однорідної маси.
6. Влийте олію тоненькою струйкою. Робіть це невеликими порціями, постійно взбиваючи суміш.
7. Після додавання останніх 5 г олії дуже добре перемішайте отриманий майонез.
Смачного!
Читайте також: Звичайну українську монету продають за 15000 гривень: чим вона особлива ат як знайти таку "копійку"