Як зберігати банани, щоб вони довго не чорніли: незвичний лайфхак забезпечить свіжість на 2 тижні
Банани – плоди, які продовжують дозрівання вже після того, як їх зірвуть. Тому, якщо купити банани "із запасом", вже за кілька днів фрукти почнуть чорніти і псуватися. Тоді вони не тільки набувають непривабливого вигляду, а й змінюють смакові властивості.
Проте є спосіб, який дозволяє бананам залишатися свіжими протягом тривалого часу – до двох тижнів.
Куди покласти банани, щоб вони довше не чорніли
Не можна зберігати банани в закритому пакеті чи контейнері, оскільки в таких умовах вони значно швидше дозрівають і темніють, піддаючись більшому впливу етилену.
Швидше банани темніють в холодильнику, оскільки холод негативно впливає на клітинні стінки бананової шкірки, які слабшають і піддаються процесам окислення.
Цікавим та дієвим лайфхаком для тривалого збереження бананів поділилася користувачка TikTok. Усе, що потрібно зробити, - занурити зв'язку бананів у ємність з прохолодною водою. Кожного дня слід замінювати воду на свіжу. Теплу воду використовувати не можна, оскільки це призведе до прискорення процесу дозрівання. За таких умов банани не чорнітимуть близько двох тижнів.
Крім того, щоб зберегти свіжість бананів, можна скористатися іншим способом. Слід прив'язати цілу зв'язку бананів на мотузку і підвисити в темному прохолодному приміщені (оптимальною температурою вважається 12-14 градусів тепла).