• Головна
  • Секрети приготування смачної кукурудзи: ви це робили неправильно
10:38, 8 серпня 2022 р.
Надійне джерело

Секрети приготування смачної кукурудзи: ви це робили неправильно

Секрети приготування смачної кукурудзи: ви це робили неправильно

Серпень - сезон кавунів та кукурудзи. Але якщо з першим зараз є проблеми, то кукурудзи на ринках вдосталь. Жовті качани полюбляють не тільки українці, але й весь світ.

Тому кращі кухарі знайшли способи приготування, які точно вам сподобаються. Також нижче ми розповімо, як правильно вибрати кукурудзу.

Вибираємо кукурудзу

Потрібно купляти ті качани, які у листі. Така природна оболонка захищає від хвороб та псування. Зелені листя - ознака свіжої кукурудзи.

Колір кукурудзи потрібен бути молочно-жовтим. Зерна - м'які. Краще обирати качани одного розміру - так вони всі рівномірно приготуються.

Як правильно варити кукурудзу

Молода кукурудза вариться дуже швидко. Така особливість у молодих качанів на початку серпня.

Для приготування обирайте каструлю з товстими стінками, бажано з чавуну. Вниз покладіть листя качанів, не багато. Перед початком приготування переберіть продукт та приберіть листя. Промийте під водою.

Секрети кукурудзи

Секрети кукурудзи

Як готувати молоду кукурудзу

Занурте качани, поки вода не покриє їх повністю. Після закипання вогонь потрібно зменшити та накритики кришкою. Можна трохи підсолити і через 20 хвилин вона буде готова.

Як готувати зрілу кукурудзу

Відрізнити зрілу від молодої дуже просто. В неї зерна вже тверді та насичено жовті. Її варити треба вже 40 хвилин.

Як готувати стару кукурудзу

Перед приготуванням її треба замочити у воді, щоб розм'якшити зерна. Варити без солі. Після закипання її потрібно варити ще мінімум дві години.

Як зберігати кукурудзу

Не зливайте воду, якщо кукурудзу потрібно зберегти. Дайте її остити з відваром, та потім зберігайте у холодильнику, але не більше 3 діб.

Приготування у мікрохвильовці

Приберіть все листя, загорніть у рушник з бавовни. Ставте у мікрохвильовку на 5 хвилин. Одразу не відкривайте дверцята, а зачекайте декілька хвилин.

Кукурудза на молоці

Секрет солодкої та м'якої кукурудзи - молоко. У кип'яток додайте молоко (відношення 3 до 1) та 100 грамів вершкового масла. Молоді качани можна варити 6 хвилин, зрілі та старі - до 30 хвилин.

Читайте також: Шкода від яблук, про яку ви не знали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кукурудза #поради
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення