• Головна
  • Літній гастрономічний хіт: салат з полуницею, сирними кульками та мигдалем
11:30, 6 червня

Літній гастрономічний хіт: салат з полуницею, сирними кульками та мигдалем

Літній гастрономічний хіт: салат з полуницею, сирними кульками та мигдалем

Справжні кулінарні ентузіасти, ну, ті, що люблять "почаклувати" на кухні, ніколи не бояться експериментів. Хто взагалі вигадав, що салат може бути тільки овочевим чи виключно фруктовим? Чесно кажучи, це якась нісенітниця! Сьогодні ми приготуємо щось неймовірно смачне і свіже – салат з полуницею та сирними кульками. У ньому буде все: і ніжна зелень, і соковита полуниця, і кисломолочний сир, і, звісно ж, фірмовий гірчичний соус. І, так, буде один маленький секретний інгредієнт.

Полуниця: від королівських столів до кулінарних експериментів

Існує така цікава легенда, мовляв, один шпигун колись похвалявся, що зумів вилікувати самого короля Людовика XIV полуницею. Здається, саме після цього у Франції так пишно розквітла випічка з полуницею, особливо знаменитий торт "фрезьє".

Та що там випічка. З полуниці можна приготувати стільки всього дивовижного: від полуничного морозива, яке так освіжає в спеку, та запашної наливки – до, уявляєте, полуничної піци і навіть дивовижного полуничного хліба. Ось таке розмаїття.

Тож готуймося до справжнього кулінарного "свавілля". Одного разу, до речі, внаслідок схожих експериментів вийшов грандіозний сирний маківник, що виглядав ну точнісінько як шахівниця. А тепер настав час перевірити, як солодка полуниця поєднується з ніжним сиром та кропом. Спойлер: це дійсно дуже смачно і, повірте, варте цих десяти хвилин вашого часу.

Рецепт салату з полуницею та сирними кульками

Інгредієнти:

Для салату:

  • Салат латук Рукола: 20 г
  • Полуниця: 200 г
  • М'ясо в'ялене: 50 г (це той "секретний" інгредієнт)
  • Цибуля червона: 1 шт.
  • Мигдалеві пластівці: 1 ст. л.

Для сирних кульок:

  • Сир кисломолочний: 100 г
  • Сметана 15%: 1 ст. л.
  • Кріп: 1 пучок
  • Сіль: за смаком
  • Чорний мелений перець: за смаком

Для соусу:

  • Оливкова олія: 4 ст. л.
  • Гірчиця зерниста: 2 ч. л.
  • Мед: 1 ч. л.
  • Лимонний сік: 1 ч. л.
  • Прованські трави: за смаком
  • Сіль: за смаком
  • Чорний мелений перець: за смаком

Приготування

  • Підготовка інгредієнтів. Вимийте полуницю, гарненько обсушіть і обріжте плодоніжки. Помийте та обсушіть зелень, почистіть цибулю. Полуницю розріжте навпіл, а цибулю наріжте тонкими півкільцями. М'ясо теж наріжте дуже тонесенькими скибочками.
  • Готуємо сирні кульки. Вимийте та дрібно наріжте кріп. У мисці змішайте кисломолочний сир, сметану, сіль, перець, а потім додайте кріп. Все ретельно перемішайте до однорідності. Із отриманої маси сформуйте невеликі кульки – це будуть наші "Рафаелло" для салату.
  • Заправка. Для соусу змішайте оливкову олію, зернисту гірчицю, мед, лимонний сік та прованські трави. Додайте сіль та перець за смаком. Все добре перемішайте, щоб вийшла однорідна заправка.
  • Збираємо салат. Викладіть салат латук та руколу у велику миску або на гарну тарілку. Потім додайте нарізану цибулю, а зверху — скибочки в'яленого м'яса. Полийте половиною приготованого соусу і обережно перемішайте.
  • Фінальні штрихи. Викладіть зверху половинки полуниць. Розкладіть сирні кульки по всьому салату. Полийте рештою соусу і щедро посипте мигдалевими пелюстками.

Ось і все. Ваш неймовірний салат готовий. Смачного. Він точно здивує і порадує своїм літнім смаком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#салат #полуницею #сирними
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення